Trauma ook Lichamelijk ziekmakend voor volgende generaties


Trauma ook Lichamelijk ziekmakend voor volgende generaties

Waar blijven de Nederlandse (en Joodse) media?

In Groot-Britannië is het TOP STORY: The long echo of WW2 trauma

https://www.bbc.com/news/stories-48528841

Trauma is ziekmakend en OVERERFBAAR. We dragen de biologische sporen van onze voorouders uit al die oorlogen, vervolgingen, honger, van verkrachting(en) en slavernij. Als kinderen van Joden aan lichamelijke ziekten lijden als gevolg van Holocaust-trauma, dan dus ook de kinderen van de KNIL militairen, de Molukse gemeenschap, van de (vredes-) missies naar Korea, Libanon en Bosnië. PTSS staat voortaan voor lichamelijk ziekmakend in opeenvolgende generatie(s).

De voorlopige resultaten van TREEGENES bewijzen dat de Joodse Tweede Generatie (2G) bovenmatig kampt met aantoonbare somatische ziekten. En dat raakt niemand? Schande. Joden van de tweede generatie zijn in de jaren 90 van de 20e eeuw al eens door de Nederlandse politiek in de steek gelaten.  Tsja, wiens verantwoordelijkheid is/was dat?

Op veteranendag (29 juni) worden (oud-) militairen in het zonnetje gezet. Defilé op het Malieveld, historische voertuigen, militaire orkesten en de hele familie mag mee. Ook regionaal wordt er van alles georganiseerd.

Positieve aandacht is fijn, maar daar is geen oorlogstrauma mee verholpen en je voorkomt, noch geneest er ziekten mee. Het duurt niet lang voordat de kinderen van getraumatiseerde militairen er net als de Joodse 2G alleen voor staan.

TREEGENES doet geen onderzoek in het luchtledige.

Meer over overerfbaarheid van Trauma op de BBC:

https://www.bbc.com/ideas/videos/can-trauma-be-inherited/p07bsffg?playlist=radical-research

 

 Pin It on Pinterest