Jacques Barth deed Uitvinding: Carotis IMT


Jacques Barth deed Uitvinding: Carotis IMT

Jacques Barth is een internationaal geprezen en geconsulteerd top-onderzoeker, die naast onderzoeksleider van TreeGenes ook nog altijd praktiserend cardioloog is.

Hieronder zijn uitvinding, de Carotid Intima Media Thickness + Plaque. Dit is een gestandaardiseerde echografische meting van het gehele halsslagader (carotis) traject, inclusief de arteria carotis communis, bulbus, externe en interne carotis, zowel longitudinaal als crosssectioneel. C-IMT+P is een methode voor de niet invasieve vaststelling van atherosclerosis (aderverkalking). Bij de C-IMT+P wordt een meting gedaan van de vaat-wand-dikte, de mate van stenose (vernauwing) en de aanwezigheid en aard van de plaquevorming in de slagader. De mate van C-IMT-progressie is direct gerelateerd aan het risico op toekomstige cardiovasculaire ziekte. De carotis intimamedia-dikte en plaque meting is een valide, reproduceerbare en niet-belastende non-invasieve methode om atherosclerosis vast te stellen. (tekst met dank aan www.Hartkliniek.com)

Waarom is deze uitvinding zo belangrijk? In lekentaal komt er op neer dat je met dit meetinstrument kunt volgen of het geniepige dichtslibbingsproces van je slagaderen, die je ongetwijfeld op termijn een hartinfarct zal bezorgen, adequaat kunt aanpakken voordat je ziek wordt. Er kan op maat, eventueel met medicijnen of bijvoorbeeld met het aanleren van een gezondere eet- en leefstijl,  enorme hart-ellende worden voorkomen.

Wil je weten hoe het apparaat werkt? Kijk naar bovenstaand filmpje!

Bent u geïntrigeerd door uw vaatwanden en wil meer weten?

https://en.wikipedia.org/wiki/Intima-media_thickness

 

Conclusie: Jacques Barth heeft er voor gezorgd dat er een instrument is gekomen waarmee je voorspellingen kunt doen over hartinfarcten en hersenbloedingen.