Huiskamerbijeenkomsten over TreeGenes voor geïnteresseerden


Huiskamerbijeenkomsten over TreeGenes voor geïnteresseerden

Jacques Barth en Maria van Beurden Cahn hebben in het voorjaar van 2016 tijdens huiskamerbijeenkomsten verteld over hun programma Trauma en Veerkracht. Er was ruime gelegenheid om te praten en vragen te stellen.
Het Barth Onderzoek is een Nederlands initiatief dat inhaakt op het spectaculaire nieuwe medische inzicht dat (klein)kinderen van Shoah overlevenden, significant vaker aan specifiek definieerbare fysieke klachten en kwalen lijden. Die gecompliceerde problematiek werd tot nu toe nagenoeg uitsluitend beschreven en verklaard in psychosociale termen. Maar er veel meer aan de hand blijkt. Het Barth Onderzoek combineert medische, psychosociale en historische perspectieven om anno 2016 – 2020 eens tot een completer beeld te komen. De bijeenkomsten waren voor iedereen die geïnteresseerd was of wellicht wil deelnemen.

Tijdens de huiskamerbijeenkomsten bleek dat de tweede en ook de derde generatie kampt met veel klachten. Uit reacties bleek dat deelnemers blij waren voor de aandacht voor hun problematiek. Er werden indringende verhalen gedeeld. Het is duidelijk dat er behoefte is aan meer begrip omtrent trauma en veerkracht.Pin It on Pinterest